Isolatie nodig? Vergelijk en bespaar!

10 tips voor spouwmuurisolatie

Hierbij kan je 10 tips vinden omtrent het maken van de juiste keuzes voor het laten uitvoeren van spouwmuurisolatie (met dank aan eigen praktische spouwmuurisolatie ervaringen).

1. Vraag zoveel mogelijk offertes aan, zodat je goed kan vergelijken. Via volgende offerte-formulier vraag je ineens een offerte aan bij 5 aanbieders van spouwmuurisolatie.

2. Controleer je huis of de buitenmuren niet geschilderd zijn met een damp-gesloten verf. Tip: bij een beschilderd huis, hou eens een schilfer in een vlam, krijg je zwarte rook, dan kan je isoleren vergeten, wegens een verf op aardolie-basis. Of vraag gepersonaliseerd verfadvies bij een verfwinkel, zoals Articolour.

3. Laat echt elke muur van je huis controleren met een boring naar de dikte en properheid van de spouwmuur. Dit is van belang voor het aanvragen van de premie en om geen onaangename verrassingen te krijgen.

4. Check zelf al met een latje/stokje of je rolluikkasten bovenaan open zijn naar de spouwmuur of niet.

5. Maak zelf reeds een eerste keuze naar het materiaal voor de spouwmuurisolatie. WIl je een gerecycleerd/organisch materiaal (zoals glaswol vlokken) of heb je geen probleem met chemische materialen zoals gespoten PUR?

6. Vergeet de verschillende premies niet na te kijken en nadien aan te vragen!Daarnaast krijg je zowiezo bij je netbeheerder (Infrax of Eandis bvb.) een premie, indien de de werken zijn uitgevoerd door een gecertificeerde STS 71-1 aannemer. Deze premie bedraagt 6€/m² voor spouwmuurisolatie met een maximum bedrag van 800€.

7. Kijk ook even na of jou gemeente niet nog een bijkomende premie geeft.

8. Laat je goed informeren en vraag even rond in je vriendenkring of iemand goede/slechte ervaringen heeft met betrekking de vele bedrijven, die muurisolatie aanbieden.

9. Probeer zelf aanwezig te zijn op de moment dat de werken uitgevoerd worden, zodat je zelf alles mee kan controleren. (Dit is eigenlijk regel nr.1 met betrekking tot alle bouwwerken.)

10. Voor de kostprijs van spouwmuurisolatie moet je uitgaan van een 19-25€/m² (inclu 6% btw). Tel daarbij nog mogelijke opties van huur hoogtewerker, infrarood onderzoek nadien,…

Related Posts

About The Author

Add Comment