Isolatie nodig? Vergelijk en bespaar!

Groepsaankoop voor muurisolatie een goed idee?

De afgelopen jaren zie je geregeld zogenaamde groepsaankopen voorbijkomen. Zo kan je met een grote groep consumenten intekenen op het laten leveren van stookolie of zelfs via de Provincie Antwerpen intekenen op zonnepanelen.

Is dit nu altijd een goed idee of niet?

Groepsaankopen bundelen alle aanvragen en daarna kunnen aanbieders proberen het grote contract te winnen. Dit kan zeker voor lagere prijzen zorgen en voor sommige producten, zoals stookolie is dit vooral een grote win-win situatie voor alle consumenten, die meedoen met de aankoop.

Voor meer gespecialiseerde zaken, zijn er toch enkele extra zaken, die je zelf in de gaten dient te houden:

1. Is de goedkoopste de beste aanbieder?

Bij overheidsaanbestedingen is dit geregeld een probleem, dat er voor de goedkoopste dient gekozen te worden, maar dat dit nadien toch wel een duurkoop wordt. Denk maar eens aan de Italiaanse Fyra treinen…

Laat je dus zeker niet zomaar verleiden tot de goedkoopste aanbieder en durf kritisch te zijn tijdens de uitvoering van de werken (zeker bij spouwmuurisolatie is dit toch zeer belangrijk!).

2. Is er nog ruimte voor verschil?

Bij een groepsaankoop voor spouwmuurisolatie kan het zijn dat de uiteindelijke aanbieder van de groepsaankoop een bepaalde techniek verkiest (bvb. Pur schuim of Supafil vlokken).

Ga zelf eerst uitmaken welke techniek je zelf verkiest en het beste is voor jou huis. Zo willen vele consumenten liever geen chemisch PUR-schuim in hun spouw, maar kan het dus zijn dat de winnaar van het groepsaankoopcontract enkel PUR-schuim wilt gebruiken.

3. Wachttijden kunnen oplopen

Als een groepsaankoop zeer succesvol is, kan de winnende aanbieder, natuurlijk geconfronteerd worden met een zeer grote groep aan huizen, die dienen geïsoleerd te worden.

Win dus ook steeds informatie in, hoe lang de wachttijd zal kunnen oplopen en kijk even of dit voor jou aanvaardbaar is.

Als je hierdoor nog enkele koude wintermaanden moet wachten, is het kleine uitgespaarde bedrag misschien al terug verloren doordat je niet sneller van een goed geïsoleerd huis kan profiteren.

Een groepsaankoop kan dus zeker nuttig zijn, maar ga zelf ook offertes opvragen en vergelijk de verkregen informatie/prijzen/wachttijden met die van de groepsaankoop.

Related Posts

About The Author

Add Comment