Isolatie nodig? Vergelijk en bespaar!

hogere premie voor combinatie muurisolatie en vervanging van enkel/dubbel glas voor 2014

Vandaag hebben de Vlaamse ministers Freya Van den Bossche (wonen en energie) en Joke Schauvliege (leefmilieu) een verandering in de premies voor het vervangen van oude ramen aangegeven.

Concreet wilt de Vlaamse overheid huisbezitters ertoe aanzetten om bij het uitvoeren van muurisolatie ook de ramen te gaan vervangen. Op deze manier worden volledige muurdelen in 1 keer geïsoleerd, wat natuurlijk veel betere resultaten gaat geven.

Zo worden de premies opgetrokken indien deze gebeuren in combinatie met muurisolatie:

  • – Premie voor de vervanging van enkel glas opgetrokken tot 48 euro per vierkante meter (met een plafond van 1.680 euro).
  • – Premie voor de vervanging van dubbel glas stijgt tot 60 euro per vierkante meter (met een maximum van 2.100 euro).

De gecombineerde premie geldt enkel indien ALLE enkele of gewoon dubbele beglazing met een U-waarde van 2,9 W/m2K of slechter (incl het raamwerk) in de van muurisolatie voorziene gevels of geveldelen wordt vervangen. Om als gelijktijdig te worden beschouwd, moeten de eindfacturen voor ramen en muurisolatie binnen een periode van 12 maanden vallen.

De premies voor muurisolatie variëren tussen 6 en 15€/m² en in combinatie met deze verhoogde glasvervangingspremies krijg je dan een toch wel een serieuze ondersteuning. Dit met redelijk korte terugverdientijd, zoals onze spouwmuurisolatie bewijst met een besparing van 18% op ons gasverbruik..

Onderstaande graphic geeft mooi aan hoe warmte uit een huis verdwijnt, met dus 15% van het warmteverlies via de ramen en 20% via de muren.

Related Posts

About The Author

Add Comment