Isolatie nodig? Vergelijk en bespaar!

Investeren in isolatie is zeer verstandig!

Veel mensen weten het nog niet maar investeren in isolatie is zeer verstandig. Als we uitgaan van een doornsee huishouden in Nederland, kunnen we stellen dat wij Nederlanders veel energie verbruiken. Gemiddeld per jaar verbruiken we zo’n 3340Kwh per jaar. Per jaar betalen we zo’n €650,- euro voor (energieprijzen 2013). Hieronder zullen we verder uitleggen waarom het verstandig is om te investeren in isolatie.

Soorten isolatie

Isolatiemateriaal wordt voor verschillende delen van het huis gebruikt. Zo heb je dakisolatie, vloerisolatie en spouwmuurisolatie (Meer informatie over spouwmuurisolatie?). Isolatiemateriaal zorgt ervoor dat jouw huis ook in de winter warm blijft. Omdat er veel warmte verloren gaat via de daken en vloeren zijn dit populaire investeringen. Het is ook belangrijk om de muren goed te isoleren. Dit kan gedaan worden door middel van de spouwmuurisolatie. De ruimte tussen de spouwmuur wordt dan gevuld met een speciale soort isolatiemateriaal.

Een paar rekenvoorbeelden

Het kostenplaatje voor dakisolatie ligt tussen de €1100,- en €4500,- euro*. Dit is een behoorlijke investering zou je zeggen. Maar vergeet niet dat je hiermee, afhankelijk van de grootte van je dak, maximaal €650,- per jaar kunt besparen! Vloerisolatie kost je ongeveer €1900,- euro*. Hiermee bespaar je zo’n €210,- euro per jaar*. En dan nu de beste optie van de hierboven genoemde opties. Met spouwmuurisolatie bespaar je zo’n €550,- euro per jaar! De investering kost je tussen de €800,- en €1500,-* euro. Dat is een koopje! Bovendien heb je binnen een paar jaar je geld terugverdiend. Wees slim en bespaar veel geld door middel van isolatie. Indien je isolatiebedrijven wilt vergelijken om nog goedkoper uit te zijn kun je Offerte Adviseur raadplegen. Op die website ontvang je in één keer tot wel 6 offertes in je mailbox. Bovendien krijg je advies en tips voor het vergelijken van offertes. Zo bespaar je tot wel 30%.

*bij inschakeling van een gespecialeerd bedrijf

Related Posts

About The Author

Add Comment