Isolatie nodig? Vergelijk en bespaar!

Isoleren van een buitenmuur

Het isoleren van de buitenmuren van een huis wordt nog wel eens vergeten. Nog ontzettend veel huizen in Nederland en België zijn slecht geïsoleerd.
Dat, terwijl muurisolatie uw grootste prioriteit zou moeten zijn. Het is van groot belang dat de isolatie van een huis op periodieke basis
gecontroleerd moet worden.

Waarom buitenmuren isoleren?

Zonder goed geïsoleerde buitenmuren kunt u stoken wat u wilt, maar echt warm zal het niet worden. Dit komt doordat alle warmte die vrijkomt, ook direct weer verdwijnt. Met een goede geïsoleerde woning kunt u al snel ontzettend veel geld besparen! Begin er dus tijdig mee. Laat tevens uw woning regelmatig controleren. De kwaliteit van de isolatie kan minder worden.

Hoe buitenmuren isoleren?

Buitenmuren zijn op verschillende manieren te isoleren. De meest gebruikte manier is het isoleren langs de buitenzijde. Het is tevens mogelijk om via de binnenkant de muren te isoleren. Dit is echter niet aan te raden. Door de muren op deze manier te isoleren, zult u ontzettend veel ruimte kwijt zijn. Een 3de manier is om eventuele lege spouwmuren te gaan opvullen met isolatie-materiaal.

Veel mensen kijken er tegen op om hun huis te isoleren. De voornaamste reden hiervoor is geldgebrek. Ze geven hun geld liever uit aan dingen die zij ook daadwerkelijk als beschadigd kunnen zien, terwijl er juist vele premies voorhanden zijn voor muurisolatie. Deze mensen beseffen echter niet dat een goede muurisolatie juist geld bespaart. De kosten die een isolatie met zich meebrengt, haalt u er binnen een jaar makkelijk uit.

Hierbij gaat het niet alleen om de verwarmingskosten, maar ook het comfort. Een goede isolatie zal in de winter zorgen voor een warmer huis en in de zomer zal het de warmte buiten houden.

Een goede tip is om alvast eens een muurisolatie offerte aan te vragen en te kijken hoeveel het nu echt gaat kosten.

Related Posts

About The Author

Add Comment