Isolatie nodig? Vergelijk en bespaar!

Muurisolatie in de lift in 2013

Dat meer en meer Vlaamse gezinnen de weg naar muurisolatie hebben gevonden, bewijzen de recent bekendgemaakte cijfers van het Vlaams Energieagentschap (VEA).

Zo stegen de aangevraagde premies voor muurisolatie vorig jaar naar 21.000 aanvragen. Dit is een stijging met 50 procent tov. het jaar 2012. De aangevraagde premies voor zonneboilers stegen zelfs van 5.000 aanvragen naar meer dan 18.000 aanvragen!

Vlaams minister van Energie en Wonen Freya Van den Bossche waarschuwt wel dat er nog veel werk aan de winkel is:

“We merken dat mensen vaak één energiebesparende maatregel nemen, en niet de andere. Terwijl net de combinatie ervan de grootste besparing oplevert. Nog maar de helft van de huizen beschikt over een geïsoleerd dak, dubbel glas en een energiezuinige ketel. Tellen we muurisolatie mee, dan blijft er nog in zeven op de tien woningen ruimte voor grote energiebesparingen. Wie bijvoorbeeld alleen zijn dak of ramen geïsoleerd heeft, verliest nog altijd veel geld en warmte via muren en vloeren”


Hiervoor wordt er een grootschalige campagne gelanceerd om de Vlaming nog meer te overtuigen “Ga voor een 100 procent warm nest”. Via een 4-punten isolatietest zal iedereen kunnen uitzoeken hoe warm zijn huis/nest op dit moment al is.

Related Posts

About The Author

Add Comment