Isolatie nodig? Vergelijk en bespaar!

Muurisolatie premies en subsidies 2016

In de verregaande budgetcontrole van 2011-2012 zijn er vele fiscale premies voor ecologische verbeteringen aan je huis weggevallen en ook de premies voor zonnepanelen zijn aangepast.

Ook de fiscale belastingsvermindering van muurisolatie is verdwenen, maar de premies van de netbeheerders (bvb.: Eandis en Infrax) is daarbij wel gebleven. Ook in 2016 blijven deze behouden.

Concreet zijn er volgende premies en subsidies voor (spouw)muurisolatie:

Type Premiebeheerder Premie
Buitenmuurisolatie Netbeheerder 15 euro per m² max. 800 euro
Spouwmuurisolatie Netbeheerder 6 euro per m² max. 2 000 euro

Natuurlijk zijn er verschillende voorwaarden gekoppeld aan deze premies met betrekking op de lambdawaarde, R-waarde, dikte van de spouwmuur (50mm), plaatsing door erkende/gekeurde STS installateur,…

Deze premies kan je aanvragen bij je nebeheerder (Eandis, Infrax) en kan je na een online aanvraag reeds binnen de 4-6 weken op je rekening verwachten.

Deze werken vallen ook onder de 6% btw renovatiepremie, die nog steeds van kracht is (voor huizen met een ouderdom van minstens 5 jaar)!

Naast deze premies hebben enkele gemeenten ook nog eigen bijkomende premies en ondersteuning voor muurisolatie. Het is dan ook aangeraden om je steeds goed te informeren hierover.

Related Posts

About The Author

Add Comment