Isolatie nodig? Vergelijk en bespaar!

Nog geen dubbel glas? Voorkom warmteverlies!

Er zijn vele manieren om uw huis goed te isoleren. Vloer-, muur- en bodemisolatie zijn goede voorbeelden en normaal gezien steeds de eerste stap bij het isoleren van je huis, maar vergeet niet dat warmte ook door dichte vensters kan ontsnappen. Isoleer uw woning daarom met dubbel glas of HR+ glas.

Isolerende luchtlaag

Zo’n 75 procent van het gasverbruik gaat op aan de verwarming van uw woning en 15% daarvan verdwijnt langs de ramen. U kunt dus snel geld en energie besparen door ervoor te zorgen dat u niet meer verwarmt dan nodig is.

Door het plaatsen van dubbel glas of HR+ glas voorkomt u dat u onnodig veel energie verbruikt. Tussen de twee glazen lagen zit droge lucht, waardoor er minder warmte (en kou!) wordt doorgegeven. Dubbel glas isoleert 2 tot 3 keer beter dan enkel glas.

Gaat u voor HR+ glas, dan is uw woning nog beter geïsoleerd. Er zit edelgas tussen de twee glaslagen dat nog beter de warmte binnenhoudt. Bovendien wordt zonlicht doorgelaten, zodat de kamer natuurlijk verwarmd wordt.

Zijn uw kozijnen niet geschikt om dubbel glas in te plaatsen? Dan is een voorzetraam misschien een oplossing. Zoals het woord al zegt, wordt er een venster aan de binnen- of buitenzijde van de bestaande ruit geplaatst. Hierdoor ontstaat ook een isolerende luchtlaag en het effect is dan ook vrijwel gelijk als dat van dubbel glas.

Related Posts

About The Author

Add Comment