Isolatie nodig? Vergelijk en bespaar!

Premies voor muurisolatie in Nederland

Er bestaan verschillende premies of subsidies voor muurisolatie in Nederland, waardoor u de mogelijkheid heeft er op een voordelige manier voor te zorgen dat u flink kunt gaan besparen op de energierekening. De overheid wenst er op die manier voor te zorgen dat het energieverbruik terugloopt.

Subsidie voor energiezuiniger maken van uw woning

U kunt tot maximaal €300 premie ontvangen voor het energiezuiniger maken van uw woning, waardoor er wat dat betreft geld te verdienen valt.

Daarnaast is het mogelijk om tot €200 subsidie te krijgen op maatwerkadvies ten behoeve van energiebesparing en kunt u rekenen op een subsidie van €35 per vierkante meter isolatieglas (HR+ of HR++).

Wat dat betreft valt er op verschillende manieren gebruik te maken van premies, zodat u de kosten voor het energiezuiniger maken van uw woning niet volledig zelf hoeft te dragen.

Hiervan kan je dus goed gebruik maken bij het aanvragen van een offerte voor muurisolatie.

Laag BTW-tarief

Daarnaast wordt er een premie voor muurisolatie in Nederland aangeboden aan de hand van de lagere BTW die er van toepassing is.

Op veel andere werkzaamheden wordt gewoon het hoge BTW tarief van 21% (sinds 1 oktober 2012 is dit nu 21% waarvoor dit algemeen 19% was) in rekening gebracht, maar de overheid heeft besloten dit aan te passen voor het laten isoleren van een gevel (spouwmuur), de vloer en extra dakisolatie.

U betaalt maar 6% BTW over deze isolatiewerkzaamheden, waardoor de kosten relatief laag liggen. Wat dat betreft zijn er verschillende premies voor muurisolatie in Nederland beschikbaar en kunt u de overheid mee laten betalen aan het terugdringen van uw
energiekosten.

Related Posts

About The Author

Add Comment