Isolatie nodig? Vergelijk en bespaar!

Verschillende vormen van muurisolatie

Er bestaan verschillende vormen van muurisolatie, waardoor het verstandig is om die tegen elkaar af te wegen. U kunt op die manier gemakkelijk 20% meer warmte binnenhouden, waardoor de energierekening flink zal gaan dalen.

Muurisolatie met een spouw

U kunt allereerst kiezen voor spouwmuurisolatie (zie ook 10 tips voor spouwmuurisolatie), aangezien dit een veel voorkomende manier van isoleren is. Door de spouw van minimaal 3cm breed op te vullen met isolatiemateriaal is het mogelijk om de warmte beter binnen te houden. Het is verstandig om het isoleren van een spouwmuur over te laten aan een vakman, zodat de besparing er op termijn ook daadwerkelijk zal komen en u hier optimaal van kunt profiteren.

Let op: Spouwmuurisolatie heeft weinig zin wanneer de woning geverfd is met een niet-ademende verf (op basis van aardolie).

Muurisolatie langs binnen- of buitenzijde

Daarnaast is het mogelijk om muurisolatie langs de binnen- of buitenzijde van uw muur toe te passen, bijvoorbeeld wanneer u niet de beschikking heeft over een spouw. Houd er rekening mee dat er voor de buitenmuurisolatie over het algemeen een vergunning nodig zal zijn. Het voordeel van het isoleren
is dat u eventuele koudebruggen kunt voorkomen. Uiteraard is het ook mogelijk om de muur langs de binnenzijde te isoleren. Houd er rekening mee dat koudebruggen dan meer kans houden. U verliest er bovendien wat ruimte mee, al zorgt u er natuurlijk wel voor dat u de warmte uiteindelijk beter binnen
kunt houden dankzij de muurisolatie.

Related Posts

About The Author

Add Comment