Isolatie nodig? Vergelijk en bespaar!

Voor- en nadelen isolatie met PUR

Bij het aanvragen van offertes is de eerste vraag steeds welk isolatiemateriaal je zelf ziet zitten. Isolatie met PUR brengt vooral voordelen met zich mee, aangezien het er op een uitstekende manier voor zorgt dat het mogelijk is om de warmte binnen uw woning te behouden. Hierdoor zorgt u ervoor dat u minder hoeft te stoken om het toch lekker warm te hebben, waardoor u bespaart op de kosten van
uw energierekening.

Hoge isolatiewaarde van PUR

Het grootste voordeel van PUR schuim (polyurethaanschuim) is de zeer hoge isolatiewaarde. Het gaat om een HR++ waarde, die u wellicht kent van het isolatieglas met de beste scores.

De hoge mate van isolatie zorgt ervoor dat de warmte aanwezig blijft binnen uw woning, terwijl de koude aan de andere kant netjes buiten de deur gehouden wordt. In de zomer werkt dit proces bovendien precies andersom. Het is de structuur van het PUR schuim dat ervoor zorgt dat het een materiaal is dat veel wordt toegepast ten behoeve van de isolatie.

De mate van isolatie wordt uitgedrukt in de “lambdawaarde “. Hoe lager de lambdawaarde, hoe beter de thermische isolatie van het materiaal.
De lambdawaarde PUR-schuim is typisch rond de 0,026 W/mK.

Andere voordelen

Doordat PUR-schuim gespoten wordt bij bijvoorbeeld spouwmuurisolatie gaat dit zeer goed alles opvullen en daardoor ook zorgen voor een akoestische isolatie.

Vervolgens zorgt het PUR schuim voor een uitstekende wapening tegen vocht, aangezien dat geen kans meer zal krijgen om tot problemen te leiden. Dat is
de reden dat het PUR schuim onder andere veel wordt toegepast in kruipruimtes, waar doorgaans gemakkelijk sprake kan zijn van vocht dat aanwezig is, maar we daar liever niet hebben.

Nadelen PUR:

Aan de andere kant brengt het aanbrengen van PUR schuim een nadeel met zich mee, vooral vanwege de geur die er vrijkomt.

Deze geur zal binnen een relatief korte tijd weer verdwijnen, waardoor u er wat dat betreft niet erg veel last van zal hebben. M%aar toch is het aangeraden om de eerste dagen voro een goede verluchting te zorgen, zodat de prikkelende geur verdwijnt.

Een ander mogelijk nadeel is dat PUR zich echt kleeft op de bouwmaterialen. Bij afbraak werkzaamheden nadien zijn deze bouwmaterialen dus moeilijker herbruikbaar.

Kruipkelder isolatie met PUR

Een praktijkervaring met het isoleren van een kruipruimte met PUR-schuim kan je op volgende websites vinden: kruipkelderisolatie ervaringen.

pur-spuiten

Related Posts

About The Author

One Response

Add Comment