Isolatie nodig? Vergelijk en bespaar!

Voordelen en nadelen van muurisolatie met glaswol

Dat het isoleren van muren van essentieel belang is voor je woning en, niet te vergeten, je portemonnee!

U heeft de eerste stap gezet door het aanvragen van een offerte om iemand je muren te laten isoleren. Opeens valt u stil tijdens het gesprek. “Welk materiaal moeten we gebruiken voor het isoleren van uw woning?”, dat is een vraag die altijd wordt gesteld. Het is moeilijk om materiaal te kiezen als u er zelf eigenlijk niet zoveel van af weet.

Veel bedrijven zullen u muurisolatie met glaswol aanraden. Waarom? Dat hebben wij voor u op een rijtje gezet.

Wat zijn de voordelen van muurisolatie met glaswol?

Glaswol wordt gezien als één van de meest geschikte materialen voor muurisolatie. De voornaamste reden hiervoor is dat glaswol ontzettend goed scoort op duurzaamheid. Daarnaast dicht het de kleinste kiertjes in de muren. Zo bent u verzekerd van een goed geïsoleerd huis, zelfs bij de kleinste kiertjes.

De belangrijkste reden voor het gebruik van glaswol voor isolatie is wel de brandveiligheid. Er bestaan helaas nog steeds materialen, die totaal niet brandveilig zijn. Glaswol scoort hier gelukkig juist heel hoog bij. Ook zorgt glaswol ervoor dat er geen vocht in het huis kan komen. Hierdoor heeft u minder kans op lekkages of andere schade aan het huis.

Wat zijn de nadelen van muurisolatie met glaswol?

Er zijn natuurlijk altijd nadelen. Of deze zwaar genoeg zijn om de voordelen op te heffen? Dat is uw eigen beslissing. Een nadeel voor klussers is dat glaswol zeer lastig te plaatsen is. Ook is het makkelijk in te drukken, waardoor het glaswol beschadigd kan worden en zijn functie verliest. Echter, een ervaren klusser moet glaswol zonder problemen kunnen plaatsen in uw huis.

Glaswol varianten

Glaswol is er in verschillende varianten. Zo zijn er de gekende glaswolmatten voor de isolatie van een dak of muur en daarnaast bestaan er ook glaswolvlokken voor spouwmuurisolatie.
glaswol

Related Posts

About The Author

Add Comment