Isolatie nodig? Vergelijk en bespaar!

Zoldervloerisolatie ervaringen en tips

Na de muurisolatie (met een besparing van 18% door de spouwmuurisolatie op onze gasfactuur op 1 jaar tijd!) en de kruipkelderisolatie met PUR-schuim hebben we vorige maand ook zoldervloerisolatie uitgevoerd.

De geïsoleerde zolder wordt momenteel nog enkel gebruikt als opslagplaats. Daar je je verwarmde volume, best steeds zo klein mogelijk kan houden hebben we dan ook een bijkomende zoldervloerisolatie uitgevoerd.

Met behulp van glaswol matten is dit onder de loopplanken van de gevloerde zoldervloer geplaatst. Een werk dat een dagje tijd heeft gekost (vooral het opbreken van de zoldervloer en opnieuw mooi plaatsen kost veel tijd), maar de return is duidelijk merkbaar en voelbaar. Een graad minder afkoeling ‘s nachts kan reeds een groot gevoelsverandering geven.

Tips voor zoldervloerisolatie

  • – Zoeken even goed uit met welk materiaal en welke dikte je best je zoldervloer kan isoleren. Hierbij moet je kijken naar of je dak reeds goed geïsoleerd is, je op de zolder wilt kunnen blijven lopen,…
  • – Voor zoldervloerisolatie zijn er nog premies beschikbaar, vanaf een bepaalde isolatiewaarde. Check dus zelf of je hiervoor in aanmerking komt.
  • – Bij het werken met glaswol dien je steeds goed de ruimte te verluchten en handschoenen + stofmasker te dragen.
  • – glaswol kan je eenvoudig op maat snijden met een oud broodmes.
  • – Denk je eraan om je zolder te verbouwen? Dakkapel plaatsen

Related Posts

About The Author

Add Comment